Bachata

    Home  /  Bachata

Bachata

bachata-sopronA Bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb mozgásforma, ami latin, romantikus  hangulatatával szerelmes pároknak kifejezetten ideális zenei stílus. Népszerűségét a rózsaszín szemüvegben tartozkodók   számára egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti. A férfi vezeti a nő testét és harmonikusan mozognak együtt.

Bachata szoros tánctartásos figurái miatt rendkívül érzéki hatást kelt, kifejeződik az ellentétes nem iránt érzett erotikus vonzalmunk. A fokozott intimitás miatt ezt a táncot különleges alkalomra tartogatjuk kizárólag kedvesünkkel.

Színvonalas figurákkal a nő megtarthatja személyiségét, anélkül hogy tárgyként érezze magát. Sajnos sok helyen látok ügyes táncosokat, akik rángatják a nőket, illetve poziciókba  „kényszerítik“ amik a nőhöz nem méltó és sérti egyéniségüket.

Ez a tánc is (mint a többi)  olyan férfiakat igényel, akik nem élnek vissza a vezetői fölényükkel a nővel szemben.  Illetve ezt a táncot is sok féle stílus jellemzi, az én óráimon különös hangsúlyt helyezek arra, hogy a nő, nő maradhasson, a férfi pedig  férfi, aki vezetheti  és érezheti a nő testét.

Ezért kérlek hozd magaddal a kedvesedet/ párodat!
Ezen az órán nem cserélem a táncpartnereket! Még gyakorlás szempontjából sem.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!
WEBER Virág
Dipl. Táncmester

Induló tanfolyamaink, órarend, és árak megtalálhatók itt.