Fogyókúra a Balatonon

    Home  /  Fogyókúra a Balatonon

Fogyókúra Balatonon

Életmód/étkezési szokásokat – változtató Training Nordic Walking és Antara- val

A training garantálja a súly csökkenést, de nem ez az elsődleges célja. Szeretném nektek megtanítani, hogy egy kis változtatással  eredményesebb a fogyókúra amit magatokra erőltettek. Ezenkívül hiszem, hogy az eröszak soha sem lehet megoldás. Táplálkozási tanácsokkal és „egészséges“sporttal kiegészítve ismét megszereted a világod!

Idöpontok;

Nordic Walking 7.00 – 8.00

Antara 8.00 – 9.00

Július 17 – 21 Július 24 – 28 Aug 7 – 11 Aug 14 – 18 Aug 21-25 Aug. 28. – Szept.1

Helyszín; Ábrahámhegy

Szállás; egyénileg foglalandó

Ár;

Nordic Walking 7.600Ft/ Fő / 5 óra

Antara; 10.000Ft/Fő/5 óra

Két tanfolyam együtt csak 15.000Ft!

Bövebben;

Antara – Gerinc ABC

Csak akkor érhetjük el az egyéni célunkat, ha minden csigolya és minden izom optimálisan dolgozik, ezért segítek a sok üléstől ellustult és megnyúlt izmok és izomcsoportok felépítésében. A hibás testtartást az agy megjegyzi, és álló helyzetben is alkalmazza. Az eltárolt rossz információ és az ebből következő rossz testtartás előbb-utóbb fájdalomhoz vezet.

A rengeteg edzés ellenére magam is áldozata voltam a helytelen testtartás következményének. Amikor kutatni kezdtem hátfájdalmaim okát, kiderítettem, hogy a gerinc optimális működéshez elengedhetetlen a stabilizáló izom erősítése. Ha azonban ezek nem elég edzettek, más izmoknak is részt kell venniük a gyakorlatban, így blokkok, fájdalom és esetleg húzódások keletkezhetnek.

Az Antara koncepció a test saját súlyának az ellenállására épül, és optimalizálja a csigolyák, izmok fiziológiai feladatait. Minél komplikáltabb egy feladat, annál kevésbé tudunk figyelni a saját, helyes testtartásunkra, ezért a gyakorlatok egyszerűek, de hatásosak.

Jelszavam, feszes has és erős hát!

Nordic Walking

A Nordic Walking története 1950-ben kezdődött Finnországban, ahol a sífutók tréningeztek nyaranként ezzel a módszerrel, 2001 óta pedig önálló sportágnak számít.

Hatása a testünkre:

Testünk izomzatának 85 %-át átmozgatja, illetve aktivitizálja, ami óriási szám, habár nyugodt testmozgásról van szó. A rendszeres Nordic Walking training rugalmasabbá teszi az ízületeket, stabilabbá az izmokat, javítja a szív- és érrendszer működését, csökkenti a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, optimalizálja a koleszterinszintet és ellensúlyozza a stressz okozta káros hatásokat.

Mindig szívesen futottam Sopronban a Lővérekben, ma már azonban  tudom, hogy a futás nem tesz jót a keresztcsontnak illetve túlságosan megterheli a térdeket. A Nordic Walking ezzel szemben 30%-kal csökkenti a terhet a térdeimen, ami akár a testsúlyom 2,5-szerese is lehet. Ez 1 km-en belül akár 14 tonnás terhelés csökkenést is jelenthet. A Nordic Walking nagy előnye a futással szemben, hogy közben bátran beszélgethetek a barátaimmal, nem kell légszomjtól tartanom. A helyes technika elsajátítása mindössze pár órát vesz igénybe, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy csoportban mindig könnyebb sportolni és a kitartásunkat edzeni.

WEBER Virág

Dipl. Antara Instructor

Dipl. Nordic Walking Instructor

Dipl. Aqua Fitness Instructor

Dipl. Body & Vital Trainer

Dipl. Vital  – Ernährungstrainer